Nieuws

Universiteit Twente komt: Science on Tour!

Zaterdag 7 oktober is de Dag van de Wetenschap. Ook dit jaar doet de Sterrenwacht Hellendoorn weer mee aan dit landelijk evenement van NEMO-Kennislink. Het programma is dit jaar extra boeiend omdat de Universiteit Twente meedoet met het Science on Tour evenement van de Pre University Twente.


“Science on Tour is een verzameling kijk- en doe-experimenten, gebaseerd op verrassende of intrigerende natuur- en scheikundige verschijnselen. Dit initiatief van de University of Twente is bedoeld om jongeren van 4 – 18 jaar te interesseren voor natuurwetenschappen en techniek. Science on Tour vindt op locatie  bij de Sterrenwacht Hellendoorn: zaterdag 7 oktober  van 10.00 tot 14.00 uur. 

Hoe kun je iets laten zweven? Hoe werkt een magnetron? Waarom loopt een ballon gevuld met lucht langzaam leeg? Tijdens een Science on Tour nemen studenten van verschillende technische disciplines van de University of Twente kinderen en andere belangstellenden mee op ontdekkingsreis naar de wereld achter de alledaagse dingen om ons heen. De experimenten zijn zodanig vormgegeven dat zij de bezoeker verleiden tot interactie.

INTERESSANTE ONDERWERPEN

Om alledaagse (technische) vragen te beantwoorden wordt gebruik gemaakt van uiteenlopende natuur- en scheikundige principes. Denk aan onderwerpen als: elektriciteit en magnetisme, supergeleiding en vloeibare stikstof, vloeistoffysica, optica, thermodynamica, katalyse en membraantechnologie. Deze ogenschijnlijk ingewikkelde onderwerpen worden met leuke experimenten en met de juiste uitleg begrijpelijk gemaakt.


Zet zaterdag 7 oktober alvast in je agenda en kom net als veel anderen naar de Dag van de Wetenschap bij de Sterrenwacht Hellendoorn van 10.00 tot 14.00 uur. 

 

 

Aanvullende gegevens