Cursus “Sterrenkunde voor Jongeren” 2020

In het voorjaar van 2020 start er weer een jeugdcursus.

De Sterrenwacht Hellendoorn organiseert binnenkort de  cursus “astronomie voor jongeren”. Een cursus bedoeld voor meisjes en jongens in de leeftijd van 10  – 14 jaar.

Het wordt een leuke en boeiende cursus, waar eenvoudige theorie wordt afgewisseld met praktische voorbeelden en opdrachten. Zo wordt uitgebreid kennis gemaakt met het zonnestelsel, maar ook worden de afstanden in het heelal, sterrenstelsels, kometen, telescopen en ruimtevaart behandeld. Voorkennis is niet nodig, gewone gezonde belangstelling voor wat zich aan de mooie sterrenhemel afspeelt is voldoende.

Ook een waarneemavond met onze professionele telescopen staat op het programma.

Praktische invulling: in elke les is er tijd voor depraktijk van sterrenkunde zoals:  het maken van een sterrenkaart, een handspectroscoop, demonstratieproeven enz. Natuurlijk wordt ook het spectaculaire planetarium van de sterrenwacht ingezet bij deze speciaal op de jeugd afgestemde cursus.  Er is voor de jonge astronomen een mooie  syllabus met lesstof samengesteld door deskundige vrijwilligers van de sterrenwacht.

Waarneemavond, een observatie avond met telescopen in de koepel maakt eveneens deel uit van de cursus, deze avond is weersafhankelijk en wordt gehouden bij onbewolkt helder weer. 

Wanneer:   vijf zaterdagmiddagen van 15.00 hr.  tot 17.00 hr. op 8, 15, 22 en 29 februari en 7 maart

Certificaat: na afloop van de cursus krijgt elke jonge cursist, – bij voldoende aanwezigheid – een certificaat van deelname.

Een boeiende blik naar de zon met het zonneobservatorium.

Het lesgeld inclusief lesmateriaal plus een drankje in de pauze, bedraagt maar € 45,00. Ouders/verzorgers kunnen hun pupil aanmelden via een aanmeldformulier.

Klik HIER om naar het aanmeldformulier te gaan.