7 oktober Dag van de Wetenschap!

Op zaterdag 7 oktober presenteert de Sterrenwacht Hellendoorn in samenwerking met:   Breinreis ZINiN Theater Nijverdal , TETEM Enschede, ETC Nederland  en Science on Tour van de Universiteit Twente, een zeer gevarieerd programma.  Een programma vol met Doe activiteiten en Demonstraties vooral bedoeld om de jeugd belangstelling bij te brengen voor Techniek, Natuurkunde en natuurlijk Astronomie. 

Een  greep uit het programma: 

TETEM Enschede laat verschillende Robots ‘optreden’. Ontdek dat een robot niet uit zichzelf beweegt of geluid maakt, maar dat een robot dit leert door middel van een programmeertaal die je de robot zelf aanleert. Je kan een robot al programmeren door te tekenen, of gebruik te maken van codekaarten. Leer er alles over op zaterdag 7 oktober.  

ETC neemt je mee op reis de spectaculaire driedimensionale wereld in. Dat doen ze met een zogenaamde Virtual Reality bril. Je kunt met die bril op zelf een ultracentrifuge voor uraniumverrijking in elkaar zetten. Super spannend en spectaculair allemaalScience on Tour laat een Trein voor je zweven en met de Theremin worden elektrische velden ‘ingestraald’ en muziek gemaakt. Ook zijn er stikstof proeven en zelfs kun je meemaken hoe een waterstof generator van water waterstofgas maakt met energie van zonnepanelen. 

De Sterrenwacht Hellendoorn haalt alles uit de kast om je mee te nemen in de wereld van de astronomie. Dat is een heel veel omvattend gebied, met zaken als lichtbreking, laserlicht en spiegels, demonstraties met radiogolven enzovoorts, enzovoorts.

Koepel open: vanzelfsprekend is er gelegenheid om een kijkje te nemen in de grote  koepel van de sterrenwacht.  Er zijn demonstraties met de telescopen. Kijk en luister bv naar de zon via de zonne- en radiotelescopen van de sterrenwacht.  

Kortom: Kom Kijken!

Een boeiende  dag voor jong en oud.

Aanvang 10.00 hr. Einde 16.00 hr.

Entree gratis!

NB: deze dag maakt onderdeel uit van de activiteiten ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.