Muziek met Sterren: Concert door muziekvereniging KSW!

Sterrenwacht: Muziek met Sterren 
KSW gaf groots concert!  De Nijverdalse Muziekvereniging KSW gaf onlangs een uniek concert bij de Sterrenwacht Hellendoorn. Het werd  een echte co-productie, want behalve dat de KSW voor deze gelegenheid een bijzonder repertoire had uitgezocht,  zorgde de sterrenwacht voor een passende ambiance. Zo werden er spectaculaire astronomische beelden – met commentaar – bij de muziek getoond.

Moonlight Serenade.
Bij de ambiance van een sterrenwacht hoort een bijzonder repertoire. De KSW had dat goed begrepen en daarom gekozen voor stukken met bekende titels als:  Star Trek, Stardust en Apollo 13. Natuurlijk ontbrak de Moonlight Serenade van Glenn Miller niet, maar ook delen uit de prachtige zevendelige orkestsuite The Planets, van Gustav Holst werden gespeeld.

Volle zaal.
Dirigent Bert Pfeiffer en de 45 orkestleden hadden er veel repetitie uren ingestoken om er – samen met de vrijwilligers van de sterrenwacht – een topavond van te maken.  En dat is ze gelukt!

De volledig gevulde zaal werd getrakteerd met een in alle opzichten goed geslaagd concert. Alle nummers werden zorgvuldig, mooi en met passie gespeeld. Het effect van de astronomische film- en fotobeelden tijdens het spelen was indrukwekkend spectaculair. De mooi aangeklede zaal versterkte dit effect, en volledig terecht kon worden gesproken van een groots concert.
Ovatie. Na afloop kreeg het orkest van het publiek, – waaronder burgemeester mw. Raven en de wethouder van cultuur mw. van den Dolder – dan ook terecht een staande ovatie.

Dirigent Bert Pfeiffer kreeg een bos bloemen, net als vrijwilliger Dick Berger die de beelden van gesproken commentaar voorzag.

Telescopen.
Dit bijzondere concert duurde meer dan een uur en werd zonder pauze uitgevoerd. Na afloop konden de bezoekers de sterren en planeten aan de hemel  bekijken door de telescopen. Ook het planetarium was open die avond.

Muziek met sterren: een heel mooie coproductie van de KSW en Sterrenwacht Hellendoorn.