Planetenpad

Sinds Januari 2018 is het planeten pad in gebruik. Dit is een aantrekkelijke wandelroute om vanuit het centrum van Nijverdal naar de Sterrenwacht of omgekeerd te gaan. Onderweg liggen een aantal informatieve tegels met daarop de planeten van het zonnestelsel maar ook bijvoorbeeld kometen. Met de app op de mobiele telefoon kunnen deze objecten 3 dimensionaal worden gezien en is tevens allerlei informatie over het object te lezen.  

Als je het hele Planetenpad hebt gelopen en alle stoeptegels hebt gescand, verdien jij een mooie verrassing! Wat dat is houden we nog even geheim, maar als je naar de Tourist Info in Nijverdal of het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug gaat, zal één van de medewerkers je het cadeautje overhandigen. Eerlijk verdiend met al de energie die jij in het Planetenpad hebt gestopt. Met dit cadeautje leer je de sterren en sterrenbeelden nog beter herkennen.

 

De speciale Planetenpad App is beschikbaar voor Android en Apple.

Android App

iOS App

‘Loop dan maar naar de maan’! Dat klinkt natuurlijk gek, maar in Nijverdal kun je figuurlijk langs de maan naar allerlei planeten lopen. Je wandelt vanaf de Sterrenwacht, gevestigd in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, langs het moderne en uitdagende Planetenpad, waar je planeten, kometen en sterrennevels passeert. Het Planetenpad eindigt in het centrum van het Nijverdal met leuke winkels, gezellige terrasjes, theater en bioscoop.

Je vindt deze tegels onder andere op de Grotestraat in Nijverdal en je kan zo het pad volgen van en naar de sterrenwacht.

Voor meer informatie: 

https://www.visithellendoorn.nl/eropuit-met-kids/routes-locaties-activiteiten/50043-planetenpad/

Multimedia software.

Het is een Planetenpad anno 2018, dat wil zeggen: het zijn niet alleen fysiek statische afbeeldingen van planeten, maar er is gebruik gemaakt van interactieve multimedia technieken zoals Instagram. Concreet: hou je IPhone boven een tegel van het pad en je krijgt naast de nodige informatie ook mooie driedimensionale beelden te zien van een planeet of een komeet. Bovendien is de hele route ook voor je in beeld gebracht.

De innovatieve software techniek werd geleverd door RECOGNIZE uit Almelo.