Sounds of Interstellar Space.

Zondagmiddag 19 januari

Uniek concert TRIFID:    

foto Merlijn Doomern

Het Heelal als inspiratiebron voor muziek, groter kan je inspiratiebron toch niet zijn?

Accordeonist Rik Cornelissen, vibrafonist Vincent Houdijk en contrabassist Maciej Domaradzki, vormen samen TRIFID. De heren gaan op tournee met hun nieuwe programma Sounds of Interstellar Space en komen met hun unieke concert ook bij de Sterrenwacht Hellendoorn. Dit titelstuk is geschreven op basis van recent door de NASA en ESA opgevangen golven in de buurt van Saturnus.

Afwisseling: muziek – lezing – workshop observeren

Het concert is opgedeeld in verschillende delen muziek, afgewisseld met korte lezingen en eindigt met een workshop in de grote koepel van de sterrenwacht. Daar wordt ingezoomd op de kosmos om de schoonheid ervan daadwerkelijk te zien en te ervaren. 

foto Freddie Ernst

Promovenda Djoeke Schoonenberg UvA verzorgt het lezingdeel tijdens het concert. Djoeke Schoonenberg is geen onbekende voor ons, begin 2019 hield ze nog een excellente voordracht over de zoektocht naar planeten buiten ons zonnestelsel. 

De première van de TRIFID tour vindt plaats op vrijdag 11 oktober 2019 in Space Expo in Noordwijk. Aansluitend volgen er concerten in sterrenwachten, planetaria, ruimtevaartmusea en collegezalen van universiteiten door heel Nederland.

De Sterrenwacht Hellendoorn bevindt zich door haar uitstekende faciliteiten en ligging onder de geselecteerde sterrenwachten waar dit unieke concert wordt uitgevoerd.

Lezingen worden verzorgd door onder meer astrofysica en schrijfster Claudia Mignone, werkzaam bij ESA/ESTEC, en Rob van de Berg, directeur van Space Expo. De avonden worden afgesloten met een workshop waarnemen, inclusief grote telescopen en bij helder weer het daadwerkelijk inzoomen op kosmos en hemellichamen.

Zondagmiddag 19 januari

Sterrenwacht Hellendoorn 

Grotestraat 281   Nijverdal

Zaal open                   15.30

Aanvang concert       16.00

Tickets uitsluitend te bestellen via http://www.soundsofinterstellarspace.nl/

Tickets voor dit unieke concert kosten €17,50 (ex. administratiekosten €2,44).  

Meer informatie over dit bijzondere concert kunt u vinden op

http://soundsofinterstellarspace.nl/