Cursisten geslaagd!

Onlangs konden ruim 20 cursisten hun welverdiende certificaat in ontvangst nemen. Een mooi opgemaakt certificaat als bewijs van deelname aan onze cursus Sterrenkunde voor iedereen, die dit najaar, na een lange gedwongen coronapauze, kon worden gehouden.
De cursisten moesten daarvoor op de laatste theorieavond nog wel even een serieuze toets afleggen, maar dankzij de aandachtig gevolgde voorafgaande lessen kon aan iedereen het certificaat worden uitgereikt.

Naast de lessen op de sterrenwacht, hoorde een degelijke syllabus ook tot het lesmateriaal en de daarin opgenomen huiswerkopgaven hebben natuurlijk mede bijgedragen aan het mooie resultaat.
Helaas zat het weer niet altijd mee, en kon er gedurende de zes cursusavonden maar beperkt worden waargenomen. Om dat te compenseren zijn er aan aantal extra waarneemavonden afgesproken.

Dat de cursisten heel erg goed te spreken waren over de kwaliteit van de cursus en de beide docenten Frank Helmer en Martend Polman, is wel te zien aan de glimmende gezichten op de foto.
Als een welhaast nog beter bewijs mag gelden dat zich een cursist spontaan heeft aanmeld als vrijwilliger en anderen donateur zijn geworden.