Zomerkampen Jongeren Werkgroep Sterrenkunde (JWG)

Kijk jij wel eens ’s nachts naar de sterren, en vind je het dan jammer dat er in de stad niet zo veel te zien is? Hoe mooi zou het zijn als de gemeente de straatlantaarns uit zou doen…

Er zijn meer mensen die er hetzelfde over denken! Daarom organiseert de Jongerenwerkgroep Sterrenkunde (JWG) elk jaar zomerkampen naar donkere plekken in Nederland voor jongeren en kinderen uit het hele land. Op deze zomerkampen leer je over en ben je bezig met sterrenkunde, en halen we als het helder is de telescopen naar buiten om (vallende) sterren te gaan kijken! Maar er staat ook veel meer op het programma: een speurtocht, sporten, spelletjes en als het weer het toelaat een groot kampvuur op de bonte avond.

Lijkt dit jou ook leuk? Kom dan met je leeftijdsgenoten mee op zomerkamp! De JWG organiseert elk jaar meerdere kampen. Lees hieronder welk kamp we voor jou organiseren!

Voor kinderen van 8 t/m 13 jaar organiseert de JWG twee kampen (JoKa) van een week in Ootmarsum op het Twentse platteland! Deze kampen vinden dit jaar plaats van 6 t/m 12 augustus en 13 t/m 19 augustus. Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op: www.sterrenkunde.nl/jwg/joka.

Voor jongeren van 13 t/m 18 jaar organiseert de JWG een lang kamp (OK) in Ommel, in de buurt van Eindhoven. Dit kamp vindt dit jaar plaats van 23 juli t/m 4 augustus. Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op: www.sterrenkunde.nl/jwg/ok.