2e Paasdag maandag 1 april: IVN Natuurfeest bij het Buitencentrum, Sterrenwacht open van 11.00-16.00 uur

IVN Natuurfeest bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Op maandag 1 april, 2e paasdag, is het IVN Natuurfeest bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. IVN Hellendoorn-Nijverdal bestaat dit jaar 50 jaar.

Alle 9 werkgroepen van het IVN laten met informatie en veel doe-activiteiten zien waar ze voor staan. Denk aan mini-excursies met gids of spelletjes, quizjes, ontdekken, vouwen. Denk ook aan planten (wilde planten en planten in de tuin, maar ook eetbare en medicinale planten), vogels (van uilen tot weidevogels), paddenstoelen, amfibieën en reptielen, geologie, en fotografie. De jeugd is vertegenwoordigd door de Jeugdnatuurclub en de Junior Rangers. Ook het CNME en de Sterrenwacht, die in hetzelfde gebouw huizen, presenteren zich.

De sterrenwacht heeft een kraam met allerlei informatie over astronomie en gedurende de dag zijn van 11.00-16.00 uur vrijwilligers van de sterrenwacht aanwezig om op gezette tijden groepen rond te leiden in het planetarium en in de koepel met telescopen.

Voor meer informatie kijk op de website van het IVN: https://www.ivn.nl/afdeling/hellendoorn-nijverdal/natuuractiviteiten/2024-ivn-hellendoorn-nijverdal-50-jaar/