Cursus “Sterrenkunde voor Jongeren”

De Sterrenwacht Hellendoorn organiseert regelmatig de  cursus “Sterrenkunde voor jongeren”. Een cursus bedoeld voor meisjes en jongens in de leeftijd van 10  – 15 jaar. Kijk op de website onder ‘Reserveren’ wanneer een cursus wordt gegeven.

Het is een leuke en boeiende cursus, waar eenvoudige theorie wordt afgewisseld met praktische voorbeelden en opdrachten. Zo wordt uitgebreid kennis gemaakt met het zonnestelsel, maar ook worden de afstanden in het heelal, sterrenstelsels, kometen, telescopen en ruimtevaart behandeld. Voorkennis is niet nodig, gewone gezonde belangstelling voor wat zich aan de mooie sterrenhemel afspeelt is voldoende.

Ook een waarneemavond met onze professionele telescopen staat op het programma.

sterrenkunde-jongeren

Praktische invulling: in elke les is er tijd voor depraktijk van sterrenkunde zoals:  het maken van een sterrenkaart, een handspectroscoop, demonstratieproeven enz. Natuurlijk wordt ook het spectaculaire planetarium van de sterrenwacht ingezet bij deze speciaal op de jeugd afgestemde cursus.  Er is voor de jonge astronomen een mooie  syllabus met lesstof samengesteld door deskundige vrijwilligers van de sterrenwacht.

jonge-astronomen

Waarneemavond, een observatie avond met telescopen in de koepel maakt eveneens deel uit van de cursus, deze avond is weersafhankelijk en wordt gehouden bij onbewolkt helder weer. Wanneer: vijf zaterdagmiddagen van 14.45 hr.  tot 17.00 hr.

Certificaat: na afloop van de cursus krijgt elke jonge cursist, – bij voldoende aanwezigheid – een certificaat van deelname.

boeiende-blik

Het lesgeld inclusief lesmateriaal plus een drankje in de pauze, bedraagt maar € 45,00. Ouders/verzorgers kunnen hun pupil aanmelden via reservering op de website. Als de cursus niet zichtbaar is onder ‘Reserveren’ dan is deze niet beschikbaar of volgeboekt.