Andrè Kuipers opent de nieuwe Sterrenwacht Hellendoorn

Op vrijdag 19 april werd officieel het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug geopend. Een heugelijke dag, ook voor de Sterrenwacht Hellendoorn want met de opening van het Buitencentrum werd ook de nieuwe Sterrenwacht Hellendoorn geopend.

En wat voor een nieuwe sterrenwacht: volgens het bestuur van de sterrenwacht in elk geval één met de grootste koepel van Nederland als het om amateur sterrenwachten gaat.

Voor tal van genodigden, maar natuurlijk helemaal voor de Sterrenwacht was dé gast toch wel André Kuipers. André had een prachtige presentatie gemaakt over zijn carrière en reis als Astronaut tijdens de ISS Expeditie 30 en 31. Hij nam de aanwezigen mee met een boeiend verhaal, astronauten zien de planeet aarde echt op afstand, op afstand zie je de dingen in hun context zo is bekend en dat laat – als het om de aarde gaat – de kwetsbaarheid van de natuur zien. Dat André Kuipers ambassadeur is van het Wereld Natuurfonds was te merken, hij sprak z’n bezorgdheid uit over de teloorgang van de natuur op de planeet aarde. Na zijn presentatie bracht André Kuipers vanzelfsprekend een bezoek aan de nieuwe Sterrenwacht Hellendoorn en sprak zijn bewondering uit voor het bereikte resultaat. Natuurlijk lieten de aanwezige vrijwilligers en bestuursleden zich de kans niet ontlopen om met zo’n coryfee op de foto te komen.

Op de foto`s : het trotse bestuur van de Sterrenwacht Hellendoorn met de nationale trots André Kuipers.